Mijn week in muziek – 27/04

We blijven verder gaan met een combinatie van werken, les geven, fietstochten maken en muziek luisteren in de lockdown, maar misschien is er binnenkort licht aan het einde van de tunnel.

Veel kunnen artiesten niet doen momenteel: touren al zeker niet en dus stellen velen ook de release van hun nieuwe plaat uit.
Sommigen houden thuisconcerten die ze streamen via de verschillende social media kanalen.

Opvallend daarbij waren het Nirvana tribute van Post Malone (ja, inderdaad, die) en de samenwerking tussen Miles Kane enerzijds en Blossoms anderzijds in hun versie Tame Impala’s ‘The Less I Know The Better’

Bij de nieuwe albums was het al even uitkijken naar de eerste EP van Hotel Lux. Een jonge Britse band die vooral in het thuisland al stevig aan hun reputatie aan het bouwen is en die al meerdere malen wist te verwijzen naar onze nationale trots ‘Stella Artois’ in hun songs.

De EP ‘Barstool Preaching’ telt 5 nummers en lijkt losweg geïnspireerd op wat zich afspeelt in de Londense pubs. Er gaat steeds een leuke energie van uit en de verwijzingen naar iconen als Mark E Smith zijn nooit ver weg.

235747-barstool-preaching

Het voorlopig nog niet bestaande succes van Hotel Lux is een naadloze overgang naar het fenomeen Gerry Cinnamon.
De Schot had in het begin absoluut geen nood aan een label of hypemachine om records te laten sneuvelen en speelde meteen voor uitverkochte zalen.

Zijn debuut verkocht dan ook als zoete broodjes en schoot naar de hoogste plaatsen in de charts. Met ‘The Bonny’ is er dan ook een waardige opvolger beschikbaar.

Het recept is onveranderd: eerlijke singer songwriter nummers, klaar om anthem-gewijs door een leger Engelsen mee gezongen te worden op elk festival waar hij gevolgd zal worden. Jammer dat het misschien niet voor 2020 zal zijn, want jou kan de beelden van Glastonbury zo al inbeelden.

Hij gaf zelf aan dat hij bewust de release van die belangrijke tweede plaat niet uitgesteld heeft omwille van corona, ook al is het misschien niet zo verstandig.

Gerry_Cinnamon_-_The_Bonny

Goeie nieuwe songs waren al zeker van The Rolling Stones met hun ‘Living In A Ghost Town’. Faut le faire om na bijna 60 jaar nog steeds nieuwe muziek uit te brengen. Zijn ze nog relevant? Als vernieuwers niet nee, maar wel als een groep die nog steeds kwaliteit weet te brengen. Eerlijk gezegd grote fan.

Ook over Protomartyr valt een en ander te vertellen. De band is misschien wel 1 van de grootste inspiratiebronnen voor de hedendaagse post-punk groepen die de voorbije maanden hoge ogen gooiden. Denken we maar aan Porridge Radio, black midi en Black Country, New Road. De Amerikanen uit Detroit brengen met ‘Worm in Heaven’ een nieuwe single uit die als voorloper geldt voor hun volgende album ‘Succes Today’ dat zal uitkomen op 17 juli.

Het zal eens ‘pieken’ volgende week op 5 mei want normaal was er een fantastische line-up voorzien om hen te vergezellen tijdens Les Nuits Botanique.

Tijd voor Sonic City om ze nog eens te boeken.

Plaats een reactie