Ho Bear – EP release show @ Den Trap

Met enkele voorgangers als Balthazar, Goose, en SX, een fantastische club als De Kreun en een nieuw muziekcentrum onder de naam Track heeft Kortrijk niet enkel al wat geschiedenis geschreven in het Belgische muzieklandschap, maar zijn ze ook klaar voor de toekomst.

Ook in Den Trap (je weet wel, het muziekcafé onder Den Bras) programmeren ze vaak sterke optredens. Het Kortrijk-Gentse Ho Bear is sinds kort onder deze nieuwe naam begonnen aan een kleine tour om hun debuut EP ‘Patterns’ voor te stellen en hield even halt in hun thuisstad.

Positieve reviews op zowel Dansende Beren als op Indiestyle deden mij deze week hun eerste worp verkennen en goedkeurend uitkijken naar zaterdag 21 april.

IMG_0127

Ondanks het warme en aangename terrasjesweer liep Den Trap goed vol. Veel familie en vrienden natuurlijk van de groep die hiermee duidelijk een thuismatch speelden.
Vergelijkingen met oa Beach House en ook Balthazar zijn voor de hand liggend en zullen nog vaak terugkeren. Mij viel vooral ook op dat alles op zowel de EP als live klopt.

Geen noot te veel, geen parlando stuk (Distance) die snel eentonig wordt. De toon van de plaat is vrij melancholisch en de teksten gaan over de afstand die wij als persoon vaak nemen van anderen. Net als op de plaat zijn uitschieters ‘Lower Your Gun’ en titeltrack ‘Patterns’ ook live heel overtuigend.

Vincent Coomans lijkt met deze sound ook zijn richting samen met de anderen gevonden te hebben. Niet zoals vorige projecten is dit een singer-songwriter opzet maar veel eerder een bundeling van enkele frisse krachten.

Houd ze in de gaten die nieuwe beren uit Kortrijk.

EP Patterns te beluisteren op Spotify
Meer info op Facebook

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s