Mijn week in muziek – 07/06

Rustige weken in muziekland, erg rustige weken hebben er toe geleid dat ik hier niet echt wist wat te schrijven, tot vandaag.

De voorbije week stond dan ook al even met stip genoteerd in mijn agenda met de langverwachte release van Rolling Blackouts Coastel Fever hun tweede langspeler met de  aanlokkelijke titel ‘Sideways to New Italy’

De single ‘Cars in Space’ ging al een tijdje geleden de plaat vooraf en beloofde erg veel goeds als misschien wel het meest catchy nummer van dit jaar. Ook opvolgers bleven dezelfde kwaliteit aanhouden en de rest van de plaat ontgoochelt nooit.

De perfecte soundtrack van deze zomer komt dus wel degelijk uit Australië en zal ons het gemiste festivalseizoen moeten proberen te vergeten.

Sideways-to-New-Italy

Ze stonden vorig jaar in 2019 al met stip genoteerd en het bleef dus wel erg lang wachten op het debuut van Sports Team.

Ze touren al even in thuisland Engeland en bouwden daar een stevige reputatie op. In België waren ze de eerste Catch Of The Day ooit op Studio Brussel en verdienden ze meteen een plaats op het hoofdpodium van Rock Werchter. Een plaats die achteraf zelfs niet onterecht bleek met een straf optreden.

Nu is er met ‘Deep Down Happy’ een plaat die van begin tot eind rammelt en kraakt in de traditie van illustere voorgangers als The Libertines, Arctic Monkeys en andere Kaiser Chiefs, maar storen doet dat nooit. Het hoort er bij en brengt de melodie op geen enkel ogenblik in het gedrang.

Het doet met je ogen toe vaak denken aan de geur van schraal bier, uitgedroogde festivalweides en het gezang van enkele tegen je aanleunende Britten. Een typisch beeld van mijn zomer waar ik nu enkel nog meer naar kan verlangen.

sports-team

Naast enkele losse nummers staan er de komende week ook luisterbeurten voor de nieuwe van Run The Jewels, Muzz (het nieuwe project van Paul Banks) en het Britse The Howl & The Hum.

Op het einde van de week volgde er ook goed nieuws vanuit onze regering. Ze laten wat ruimte voor optredens deze zomer (max 200 personen) en bij voorkeur buiten. Gelukkig mogen we ons prijzen met een organisatie als Wilde Westen die er meteen tegenaan ging met een zomerprogramma op hun DAK.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s